Американската икономика добавя 528 000 работни места през август; ниво на безработица 3,5%

By | August 6, 2022

Възходящият импулс на S&P 500 продължи тази седмица, тъй като още един кръг от данни за работните места увери инвеститорите, че пазарът на труда в САЩ все още процъфтява.

Знак за търсене на помощ на бензиностанция 76 на S. Commercial в Салем, Орегон, в петък, 8 април 2022 г.

В петък Министерството на труда съобщи, че икономиката на САЩ е добавила 528 000 работни места през август, което е повече от два пъти повече от прогнозите на икономистите за 258 000 работни места. Коефициентът на безработица в САЩ от 3,5% сега се връща към нивата отпреди пандемията и икономиката е възстановила напълно всички работни места, които е загубила по време на спирането на дейността поради COVID-19.

Демократите в Сената изглежда имат достатъчно гласове, за да приемат своя Закон за намаляване на инфлацията, който включва 1% данък върху обратното изкупуване на акции. Съобщава се, че последната версия на законопроекта не затваря така наречената вратичка в данъка върху пренесената лихва, която позволява на хедж фондовете и частните инвеститори да плащат по-ниски данъчни ставки.

Повече ▼:Защо високата инфлация ще направи I Bonds още по-популярни

Акциите на борсата за криптовалута Coinbase се търгуваха нагоре с близо 50% тази седмица, подсилени от новините за ново партньорство с мениджъра на активи BlackRock. Coinbase ще предостави на клиентите на BlackRock директен достъп до криптовалути чрез платформата за управление на инвестиции Aladdin на Blackrock.