5G обещава нови мобилни игри, OTT стрийминг изживяване на милиони

By | August 6, 2022
5G обещава ново изживяване за OTT поточно предаване на мобилни игри на милиони Източник на изображението IANS

Индия трябва да осигури стабилна 5G инфраструктура, преди да пусне услуги.

Снимка: IANS

Милиони индийци прекарват близо пет часа на своите смартфони всеки ден и 5G обещава да революционизира интернет със супер бързи скорости на връзката и намалена латентност, давайки на игрите и OTT стрийминг така необходимия тласък, казаха експерти от индустрията.

Индийската игрална индустрия се очаква да се превърне в сектор от 5 милиарда долара до 2025 г. с повече от 450 милиона онлайн геймъри до 2023 г. OTT стриймингът също набира скорост в страната.

Инсталираната база от смартфони с 5G възможности е надхвърлила пет крори в страната. Делът на доставките на 5G смартфони достигна 29% от общите доставки през периода април-юни тази година, което е най-високото ниво досега, според Counterpoint Research.

„5G ще помогне за обогатяване на изживяването на зрителите както на обикновени, така и на OTT платформи. Например, понякога виждаме нискокачествено видео представяне по време на предаване на живо на мачове по крикет или други събития на OTT платформи,“ Чару Паливал, изследователски анализатор, Counterpoint Изследване, каза IANS.

„5G може да поеме голяма честотна лента и предлага ниска латентност, което ще доведе до видео стрийминг с висока разделителна способност и без никакви проблеми с буферирането“, каза Паливал, добавяйки, че 5G ще изведе услуги като игри и стрийминг на първокласно ниво.

Nitin Bansal, MD, India Head-Networks, пазарна зона Югоизточна Азия, Океания и Индия, Ericsson каза пред IANS, че 5G, със своите характеристики като висока пропускателна способност и ултра ниска латентност, ще даде възможност за потапящо изживяване при мобилни игри в Индия.

„5G ще помогне за разтоварване на тежката изчислителна мощност, предлагайки на геймърите по-високи скорости и по-ниска латентност, което означава, че действието в играта ще бъде по-гладко от всякога, без забавяне между въвеждането на геймър и реакцията на играта – независимо дали е за един VR играч на дом или общност за игри за електронни спортове“, каза Бансал пред IANS.

See also  Drop + Sennheiser PC38X gaming headset review

Глобалният играч на смартфони OPPO, който си партнира с Reliance Jio за провеждане на 5G изпитания в Индия, каза, че Jio тества своята бърза и ниска латентност 5G мрежа на смартфоните от серията Oppo Reno 7.

„Въпреки че повечето 5G тестове в Индия включват несамостоятелни модели, OPPO разработи своите решения в SA мрежата. Освен това, ние си сътрудничим с играчи в индустрията и телекомуникационни оператори за най-цялостното 5G изживяване за нашите потребители,“ Tasleem Arif, вицепрезидент, и ръководителят на научноизследователската и развойна дейност, OPPO India, казаха за IANS.

„С навлизането на 5G потребителското изживяване ще се трансформира в скоростта на изтегляне на данни, до три пъти по-голяма ефективност на спектъра и супер ниска латентност, а технологиите от следващо поколение ще станат вездесъщи“, добави той.

Според Мадхав Шет, главен изпълнителен директор, realme India, вицепрезидент на realme и президент на realme International Business Group, 5G ще спомогне за стимулиране на по-голямото използване на интелигентни технологии като IoT, AI и VR, което от своя страна ще революционизира разработването на нови продукти и услуги, които могат да бъдат предложени на клиентите.

Друг доклад от тази седмица казва, че доставките на 5G в Индия са нараснали със 163 процента (на годишна база) през периода април-юни, а Samsung е лидер в сегмента с 28 процента пазарен дял.

Един от всеки три смартфона, доставени през второто тримесечие на 2022 г., е смартфон с възможност за 5G, тъй като доставките са нараснали със 7 процента (на тримесечие), според доклада на Cyber ​​Media Research (CMR) за пазара на мобилни телефони в Индия.

See also  $57 Оценка за насочване и купуване

Мураликришнан Б, президент на Xiaomi India, каза пред IANS, че с приключването на 5G търга очакваме потребителското търсене на добре закръглен смартфон, оборудван с 5G, само да нараства.

„Вярваме, че 5G е една от иновациите, които имат силата да трансформират, надграждат и повдигат нашата нация. 5G ще укрепи екосистемата на AIoT, ще предложи възможност за игри в реално време и ще подобри AR/VR изживяването“, каза Мураликришнан.