Да си майка на момче е диво, разхвърляно и перфектно

By | August 6, 2022

Всички ме предупреждаваха, че отглеждането на момчета е разхвърляно, диво и шумно. О, колко прави бяха и особено за нивото на шума! Понякога, докато съм заобиколен от викове, писъци и писъци, си представям, че реалната длъжностна характеристика на прословутото заглавие „Момче мама“ гласи нещо подобно:

  • Идеалната кандидатка за момче-майка се наслаждава на физическата работа до степен на изтощение. Необходими са умения за скачане, бягане, бой с мечове и грубо поведение. Те също ще бъдат включени в програмата за обучение при наемане.
  • Кандидатите с увреден слух се насърчават да кандидатстват, за да намалят разочарованието, причинено от повтарящи се въпроси относно местонахождението на лични вещи, включително, но не само, чорапи, играчки, домашна работа и спортно оборудване. Учещите се през целия живот често са успешни момчета майки, тъй като няма недостиг на уроци по спорт, инфлуенсъри в YouTube, стратегии за Roblox или Minecraft.
  • Красивите домове са ненужни, тъй като всички стени са честна игра за дупки. Възможността за ремонт на гипсокартон обаче ще бъде от полза.
  • Повечето имат стабилен баланс за неочаквани прегръдки на свръхчовешка сила, идващи от всяка посока във всеки един момент.

Отглеждането на синовете ми е най-голямата отговорност в живота ми, която далеч надхвърля ръководните титли, които съм заемал през цялата си трудова кариера. Като майка на четири момчета, които отскочиха в света за по-малко от шест години, моето първоначално възприятие за отглеждане на момчета беше успоредно на тези често стереотипни общи принципи. И въпреки че вярвам, че тези точки са правдиви според моя опит – макар и предназначени да бъдат комични тук – те пропускат най-пренебрегваните и интимни части от това да си майка на момче. Това са кътчетата на майчинството, които напълно и завинаги промениха моя филтър, от който гледам света.

See also  Достъп до файлове на PS5 игри с Jailbroken PS4, от tecniqueza

Ето четири неща, които научих като майка на четири момчета

Перфекционизмът е надценен

Добре е да не сте перфектна снимка, със спортна безупречна коса и най-модерния ансамбъл. Момчетата ми ме научиха, че ме обичат и се забавляват с мен, независимо как изглеждам. Докато сме заедно, те не се интересуват дали съм нагиздена или разчорлена. Главата на леглото и спортните дрехи са основна част от техния свят. Харесвам техния подход към стила, който ме кара да се чувствам ценен, независимо какво нося този ден!

Нараняванията могат да се случат навсякъде

Спомням си, когато ходихме в спешното три пъти седмично. Попитаха ни дали се чувстваме сигурни в нашия дом, но тогава разбраха, че имаме четири момчета и всички се засмяхме. Момчетата могат да бъдат физически и груби. Спрях да се опитвам да предпазя децата си от всяко нараняване. Научих се да давам предложения за безопасност и среда, която се опитва да намали нараняванията. Също така не искам да задушавам независимостта на творчеството и свободната игра. Момчетата ми получиха наранявания при каране на колело и падане от легло, нараняваха се, докато изследваха природата и караха своите ховърбордове. Нараняванията наистина могат да се случат навсякъде, така че се научих да не се паникьосвам при всеки възможен риск. Без постоянно да витая над безкрайните възможности за вреда, мога да бъда по-спокойна майка.

Ежедневните битови предмети имат алтер его

Знаете ли, че шпатулата, която ви подариха за вашата сватба, всъщност служи и като меч? Този красив диван във вашата всекидневна също е батут, което означава, че е невъзможно синът ви просто да седне на него. Не, това би било твърде лесно. Момчетата ми са здраво настроени да се втурнат към дивана, използвайки го като катализатор за предстоящото им обръщане, преди да им бъде позволено да седнат и да гледат телевизия. И няма значение за тези одеяла. Те не (винаги) са създадени за гушкане – те всъщност създават подслон. Обичам да гледам как моите момчета упражняват креативността си по уникални начини, които завинаги ще оформят начина, по който виждам това, което някога смятах за стандартни предмети. Представям си един ден, когато момчетата ми пораснат и излязат от къщата, винаги ще гледам на одеяла и шпатули по този най-мил начин.

See also  RIG 800 PRO HS Wireless Gaming Headset Review

Моите момчета ме научиха на толкова много и аз съм горда да нося титлата майка на момче. Това, че съм майка на момче, означава, че къщата ми е пълна с отпечатъци от ръце по стената, дупки в гипсокартона от свредла на бормашини и повече петна от кръв и урина, отколкото почти всеки може да проумее. Това са стриите в живота ми с четири момчета. Може да не винаги е красиво за тези отвън, но тези отвътре знаят растежа и трансформацията зад тези видими белези.