Магазинът на Hooverson Heights има комикси, игри и още | Новини, Спорт, Работа

By | August 6, 2022

Магазинът на Hooverson Heights има комикси, игри и още | Новини, Спорт, Работа 
 - Rideforthefuture

Уорън Скот ЦЕЛТА Е ЗАБАВЛЕНИЕ — Майк „Марти“ Мартин, собственик на Marty’s Marvelous Comics and Collectibles на 150 Rockdale Road в Hooverson, се надява да внесе малко забавление в живота на жителите на района с асортимент от комикси, игри и фентъзи колекционерски предмети Районът Heights близо до Follansbee. С него е синът му Роман.

FOLLANSBEE — Вратата към нов бизнес на 150 Rockdale Road на Hooverson Heights изглежда не е по-различна от тази на много малки градски магазини, но стъпка през нея ще отведе посетителите до множество светове, обитавани от рицари и магьосници, супергерои и луди учени, вампири и зомбита.

Това е домът на Marty’s Marvelous Comics and Collectibles, търговска площадка, предлагаща текущи и предишни издания на различни комикси, статуетки и играчки, вдъхновени от различни фентъзи и научнофантастични поредици; и игри, които позволяват на играчите да поемат ролите на такива фантастични герои.

Неговият собственик Майк „Марти“ Мартин управлява бизнеса почти на пълен работен ден, когато не работи на друга работа на пълен работен ден. Но това не му изглежда като работа, каза той.

„Преминах точката да правя това, което трябва. Сега правя това, което искам,” каза Мартин, който беше чел комикси като младеж, след което ги преразгледа през последните години.

„Един ден се върнах към четенето на комикси за Капитан Америка и беше забавно, така че се върнах към това,“ той каза.

През последните няколко години Мартин натрупа стотици комикси, които продаде на конгреси в Охайо, Индиана и Кентъки.

И Мартин все още често посещава конгресните сцени, носейки със себе си съкровищата, които клиентите търсят, и други, които все още не знаят, че трябва да имат.

See also  No More Heroes 3 Port е насочен към PS4, PS5, Xbox и PC

И това може да включва не само рядко издание на „Х-Мен“ или „Конан Варварина“, но също така и статуетка на Враната, герой от комикси от 90-те години, който е участвал в любим култов екшън филм, или фигури, базирани на популярни герои на японското аниме.

В продължение на десетилетия източната нация е произвела стотици анимационни филми от различни жанрове за младежка и строго възрастна аудитория, а артикулите, свързани с тях, са сред най-продаваните в магазина.

„Ако включва аниме, то не трае. Във вратата е и е навън. Не можем да го получим достатъчно бързо,” каза Мартин.

Той каза, че най-продаваните комикси в магазина включват Star Wars, Red Sonja, Vampirella, Spider-Man, Wolverine и Batman.

Магазинът също така разполага със стени, пълни с фигури на Funko Pop, анимационни статуетки с големи глави на звезди от поп културата, вариращи от членове на певческата група TLC до многото герои и злодеи от кинематографичната вселена на Marvel.

Мартин потвърди, че популярността на много филми, вдъхновени от Marvel Comics, е помогнала на продажбите, отбелязвайки, че неговите рафтове включват фигури, свързани със скорошното издание на „Тор: Любов и гръм“.

Има също карти и други аксесоари за фентъзи игрите Magic, Pokemon и Dungeons and Dragons и разнообразни версии на Monopoly, включващи герои от такива франчайзи като “Междузвездни войни” и „Дедпул“.

Мартин е подпомаган от време на време от сина си Роман; и приятелка, Синди Хънтър; и редовно от брат си Тим, с когото известно време продаваше художествено изработени мечове в магазин на Wheeling.

Разположен в предградието Hooverson Heights точно до Follansbee, магазинът е бил аптека и ресторант през годините, но в различните си превъплъщения често е бил място за събиране на местните жители.

See also  Pretty Soon You Won’t Need An Xbox

Мартин каза, че се надява неговият магазин да продължи да запълва тази ниша, добавяйки, че със сътрудничеството и подкрепата на Лари Перес, собственик на сградата, той се е опитал да създаде цялостна забавна атмосфера там.

Точно вътре във вратата има игрална машина Treasure Chest, която предизвиква играчите да използват механичен нокът, за да вдигнат една от гамата коли Hot Wheels, екшън фигурки и други играчки от дъното му.

„Изпитано е. Всичко може да се спечели. Седях там (играех го) два часа, за да съм сигурен,” каза Мартин.

Той приветства онези, които се интересуват от продажбата на комикси и други артикули, особено издания от Сребърната епоха (период, обикновено определян от любителите на комикси като средата на 1950-те и 1960-те) или Бронзовата епоха (предимно 1970-те), като същевременно подчертава, „Доброто състояние е всичко.“

Мартин също предлага да помогне на колекционерите да намерят редките издания или колекционерски предмети, които търсят.

„Ако търсите нещо, уведомете ме. Познавам хора, които познават хора,” каза той с усмивка.

Магазинът работи от 11 до 19 часа от понеделник до четвъртък и от 10 до 20 часа в петък, събота и неделя. Информация за него може да бъде намерена на страницата му във Facebook в Marty’s Marvelous Comics and Collectibles Group.

(Можете да се свържете със Скот на [email protected])

Днешните извънредни новини и още във входящата ви поща