Илон Мъск обяснява защо не би направил конзола, която да съперничи на Xbox и PS5

By | August 5, 2022

В скорошна среща с Full Send Podcast, бизнес магнатът Илон Мъск обясни защо няма интерес да изгради конзолна платформа, която да съперничи на PS5 и Xbox Series X|S.

Страстта на Илон Мъск към игрите не е тайна. Изкуството от оригиналния Deus Ex някога е служило като негова профилна снимка в Twitter, например.

И по-рано тази година основателят на Tesla и SpaceX беше сред многото, които редовно пееха възхвала на Elden Ring на FromSoftware.

Той също така е включил игрите в своя бизнес, позволявайки функции за игри в превозните средства на Tesla. Интересът на Мъск към индустрията обаче спира до производството на хардуер.

Илон Мъск защо стои настрана от бизнеса с конзоли

Докато се появява в епизода на Full Send Podcast от 4 август, Мъск беше попитан дали би помислил да направи своя собствена конзола.

Мъск предложи просто „не“ като отговор, преди да отбележи, че „конзолите в този момент са основно компютри“. Като такъв, той „не е сигурен дали има стойност за добавяне [by introducing] друга конзола.”

Разговорът за конзоли в срещата на Full Send Podcast с Илон Мъск започва около 2:21:50 в следното видео:

През последните няколко години много компании научиха по трудния начин, че няма стойност в опитите да се конкурират с трите големи – Nintendo, Microsoft и Sony.

Някои ще си спомнят как Ouya се приземи с трясък при пазарния си дебют през 2013 г. След като седеше встрани от около три десетилетия, Atari се завърна със своята VCS конзола през 2021 г. без шум.

Създателят на Project CARS Slightly Mad Studios веднъж също се опита да влезе в микса, рекламирайки 4K/60FPS конзола, известна като Mad Box. След като Codemaster придоби студиото в края на 2019 г., Mad Box не се превърна в нищо друго освен далечен спомен.

Логично е, че хора като Илон Мъск биха искали да избегнат всякакви опити за присъединяване към пазара на конзоли.

See also  PUBG Mobile crosses $8 billion in revenue, including $4.7 billion from China's version Game For Peace