Преглед на Digimon Survive (PS4) | Пуш Квадрат

By | August 5, 2022
Преглед на Digimon Survive - екранна снимка 1 от 4

Digimon Survive не е ролевата игра, която някои фенове искаха да бъде. Набирането, обучението и битката с Digimon остават на заден план в полза на много натоварена с текст история, която се разгръща чрез предимно статични сцени. Накратко, това е визуален роман преди всичко, до точката, в която някои от RPG елементите на заглавието почти започват да се чувстват като закачени.

Вероятно ще разберете дали Digimon Survive е за вас само от този начален абзац – но дори и да сте чакали опит, който е по-в съответствие с предишни заглавия, като Digimon Story: Cyber ​​Sleuth, не трябва да отписвате Survive напълно . Що се отнася до игрите на Digimon, това е доста уникален поглед върху собствеността, усъвършенстващ по-тъмна история, която често изненадва със своите зловещи теми. Преминете през трудните първи няколко глави и ще откриете увлекателен разказ.

Сюжетът, разбира се, се върти около група ученици от гимназията, които се оказват в капан в мистериозен „отвъден свят“ — който случайно се обитава от титулярните чудовища. За щастие нещастните тийнейджъри бързо се обединяват с приятелски настроения Дигимон, който се кълне да защитава новите си господари. Феновете на анимационните предавания веднага ще разпознаят тази предпоставка, но тъй като не е обвързана с 20-минутни епизоди, играта може да отдели време за установяване на своите герои и техните взаимоотношения помежду си.

Преглед на Digimon Survive - екранна снимка 2 от 4

Начините, по които личността на учениците отскача от техния Digimon, е акцент. Съществата са странна, любознателна група, с ограничено разбиране за това как живеят хората – но те са посветени да гарантират, че техните новооткрити съюзници, ъъъ, оцелявати намерете път към дома. В интерес на истината партньорът Digimon открадва шоуто с диалози, които често са комично откровени или нежно глупави. Приятната динамика, която се формира между зверовете и тийнейджърите, става все по-добра с течение на играта.

See also  Krafton си сътрудничи с Innersloth за кросоувър събитие

Самият сюжет ще ви накара да гадаете, въпреки че темпото понякога може да се почувства ледено. В типичния стил на визуален роман писането може да изглежда дълготрайно – особено в сцени, в които всеки героят изпитва необходимост да се включи – но секциите за изследване на играта наистина започват да стържат. За да напреднете в историята, често ще трябва да посочвате и щракате пътя си през среди, избирайки подробности или говорейки с определени герои. По време на тези сценарии има тенденция да има много връщане назад, докато проверявате всяко малко нещо, само за да сте сигурни, че не сте пропуснали жизненоважна следа или тайна, биха могли, може променя предстоящите събития. Бавно, но в най-добрия случай поносимо – в най-лошия – разочароващо досадно.

Преглед на Digimon Survive - екранна снимка 3 от 4

Все пак има добре дошъл избор на играчи, който се предлага в цялото приключение, което помага да запазите нещата интересни на интерактивно ниво. Вашият главен герой, Такума, е малко празен лист по отношение на личността – ясно среден гимназист, както е описано в играта – така че можете да оформите неговия възглед чрез действията си. Наред с решенията, които влияят пряко на историята, вие ще увеличите индивидуалните нива на приятелство с вашите съученици, като застанете на тяхна страна по време на дебати. Нещо повече, вашите избори обикновено влияят на три черти, които определят състоянието на ума на Takuma и от своя страна върху новите форми, които вашият Digimon може да приеме.

Digimon evolution — или digivolution — е концепция, която е въведена рано и играе важна роля в битките, където временната еволюция води до значително повишени статистики и по-добри атаки. Откриването на нови дигиволюции е акцент, докато напредвате, и добавя известна тежест към вашите гореспоменати решения за диалог. Това е добра система, но за съжаление, тя е малко заровена под стандартните тактически битки.

See also  Начален час на концерта на Roblox Charli XCX, елементи и как да гледате

Битката се провежда в решетка, като вашият екип Digimon се изправя срещу по-малко приятелски настроени чудовища. Всичко е походово и позиционирането е важно, тъй като атаките отстрани или отзад нанасят допълнителни щети. Всичко е доста просто и да видите как вашите дигитални приятели придобиват опит и стават по-силни е толкова пристрастяващо, колкото бихте очаквали, но системата като цяло в крайна сметка се чувства някак закърнела. Той никога не се разклонява от основите, като дигиволюцията е единственият аспект, който добавя истинска пикантност към процедурите.

Преглед на Digimon Survive - екранна снимка 4 от 4

И това не помага, че срещите са толкова малко и редки. Има незадължителни битки, които можете да опитате по всяко време, но те са доста безсмислени — малко повече от начин да повишите нивата на вашия Digimon между битките, базирани на история. Както си стои, битка предимно служи на целта си да осигури почивка от натоварения с диалози сюжет, но много рядко вълнува и със сигурност не трябва да се счита за ключова продажна точка на изживяването.

Заключение

Digimon Survive уникално мрачен подход към стандарта Digimon сюжетната линия е достатъчна, за да носи заглавие, което понякога е с лошо темпо и основно в подхода си към играта. Визуален роман с RPG елементи, трудно е да не се почувствате така, сякаш опитомяването на създанията и бойните аспекти на Survive можеха да бъдат по-големи и по-добри. Но в крайна сметка комбинация от симпатични герои и отварящи очите сюжетни точки правят това още едно полезно приключение в дигиталния свят.