Nars стартира Nars Color Quest Metaverse Experience на Roblox – WWD

By | August 5, 2022

Nars Cosmetics развива своята виртуална пътна карта.

За последното си начинание марката си партнира с компанията за метавселена Supersocial, за да стартира завладяващо виртуално изживяване, наречено Nars Color Quest на Roblox.

В онлайн сферата потребителите могат да изследват разнообразие от тропически острови, всеки вдъхновен от един от най-добрите франчайзи на Nars: Blush, Laguna и Light Reflecting, като същевременно персонализират аватари, виртуално пробват и колекционират Nars продукти и се свързват с други.

Потребителите могат също така да взаимодействат с неиграещи герои (NPC), разпръснати из виртуалния свят, като например основателя на марката, Франсоа Нарс, за да отключат нови способности и да напредват в играта.

„Платформата Roblox беше естествено подходяща за домакин на Nars Color Quest, като се има предвид нейният глобален обхват и силно ангажирана, мащабирана аудитория, която продължава да расте“, каза Дина Фиеро, вицепрезидент, глобални цифрови иновации и стратегия в Nars.

Nars е най-новата компания за красота, която навлиза в екосистемата Roblox, която има приблизително 54 милиона активни потребители дневно и също така е домакин на Givenchy Beauty House на Givenchy Parfums от миналия юни.

Това стартиране бележи най-новото в поредица от дигитални начинания на Nars, които преди това възложиха на трима артисти да създадат NFT и си сътрудничиха с платформата за игри Drest през 2021 г., за да отбележат пускането на своята колекция Air Matte Lip Pigment, която потребителите можеха виртуално да пробват чрез приложението.

„Артистичността е централна за творческото изразяване на марката и Nars Color Quest помага да се запознае общността на Roblox с безкрайните възможности на грима“, каза глобалният артистичен директор на Nars, Джейн Ричардсън. „Гримът е мощен инструмент за предаване на настроение, характер, култура и идеи в живота ни виртуално или по друг начин.”

See also  Преместете се над Roblox, може да се появи метавселен за деца с тема Лего