Фентъзи класиката на Namco The Legend of Valkyrie се присъединява към PS4 и Switch

By | April 17, 2022

Maidenless No More

Тази седмица влизането в Аркадните архиви на хамстера е нещо малко по-неясно, малко по-малко играно и малко по-специално, като забравеното приключение на Namco отгоре-надолу Легендата за Валкирия се връща, готов за изтегляне на PS4 и Nintendo Switch.

Първоначално пуснат за японски аркадни игри през 1989 г., преди по-късно да бъде пренесен на PC Engine, Легендата за Валкирия(известен с оригиналното си име на Valkyrie no Densetsu), се опитва да вземе популярната фантастична RPG тенденция на деня и да я прехвърли към аркадно екшън-приключение. Играчите взимат късия меч на титулярния герой, Валкирия, докато тя се заема да засади митичното Златно семе и да възстанови живота на реколтата на умиращия си роден свят, Xandra Land.

Валкирия, придружена от своя помощник влечуго Курино, си пробива път през фантастичния свят отгоре надолу, отблъсквайки призраци, таласъми, бронирани прасета и други чудовища в епичния си стремеж към идеалната точка на растенията на Златното семе, Северния фонтан. Докато Легендата за Валкирия най-вече се състои от хаотично действие, пълзящо по подземия, играчите могат да събират злато, за да похарчат за нови оръжия и заклинания, за да помогнат на нашето героично дуо в тяхното търсене. Вижте действието във видеото по-горе, с любезното съдействие на YouTuber Media Pool.

Макар и разбираемо датира от съвременните стандарти, Легендата за Валкирия е наистина освобождаване на „магическо усещане“. Той има прекрасни, подробни спрайтове, забавен звук, красиво проектирани светове и предизвикващ, ефирен саундтрак. Забравеното приключение на Namco рядко се появява в ретро компилациите (въпреки че беше преиздадено на PlayStation и Wii Virtual Console). Добавянето му към Аркадните архиви, най-малкото, помага да се запази митичното търсене на Валкирия и Курино увековечено.

See also  Перу планира да присъди $10 000 стипендии от приходи от видеоигри - Shaw Local

Легендата за Валкирия е достъпен за изтегляне сега на PS4 и Nintendo Switch на цена от около $8.

Фентъзи класиката на Namco The Legend of Valkyrie се присъединява към PS4 и Switch Тази седмица влизането в Аркадните архиви на хамстера е нещо малко по-неясно, малко по-малко играно и малко по-специално, като забравеното приключение на Namco отгоре-надолу Легендата за Валкирия се връща, готов за изтегляне на PS4 и Nintendo Switch. - Rideforthefuture

Крис Моузес

Старши редактор – Крис играе видеоигри от 80-те години на миналия век. Бивш майстор на шлема в събота вечер. Завършил Galaxy High с отличие. Twitter: @ChrisxMoyse