Приложението за изучаване на езици Duolingo вече говори Metaverse

By | June 29, 2022

Постоянната зелена сова на приложението за изучаване на езици ще продължи да подтиква учащите да вземат урока си, но този път във виртуална реалност.

След като неговият талисман придоби статут на мем, Duolingo направи своя официален набег в метавселената. Популярното приложение насърчава разработчиците на игри да създават собствено съдържание за изучаване на езици във виртуалния свят Decentraland, задвижван от блокчейн, и платформата за онлайн игри Roblox.

виртуален билборд с push известие, за да вземете езиков урок

Виртуалният билборд на Duolingo носи ново значение на рекламата „извън дома“.

Марката забеляза, че играчите на Roblox са създали свои собствени игри и аватари с тематика на Duolingo в нововъзникващото виртуално пространство, като кадрите от играта му натрупват милиони гледания в YouTube. В партньорство с фирмата за дигитален маркетинг MediaMonks, Duolingo отговори, като стартира игра, където разработчиците могат да представят своите игри, за да бъдат представени във виртуалното пространство. Досега марката е избрала около две дузини игри, създадени от разработчиците, които да бъдат представени в пространството на Duolingo.

Най-новите маркетингови новини и прозрения директно във входящата ви кутия.

Вземете най-доброто от The Drum, като избирате от серия от страхотни брифинги по имейл, независимо дали това са ежедневни новини, седмични обобщения или дълбоко потапяне в медиите или творчеството.

Регистрирай се

Валутата, спечелена в играта, може да се използва за закупуване на виртуални стоки с марка Duo, включително раници, шапки, бодита и маски.

Играта duolingo на roblox показва аватар, бягащ от своя талисман на сова, дуо

Влизането на Duolingo в метавселената следва поредица от други нарастващи edtech компании, които са пуснали програми за потапяне на VR език, като ImmerseVR, MondlyVR и VirtualSpeech – въпреки че Duolingo представлява първият, който установява присъствие в Roblox. Възникващият виртуален свят може да представлява пазарна възможност за 800 милиарда долара през следващите две години, според доклад на Bloomberg.

See also  Who is Steve Javie? NBA Finals experience for retired referee turned ESPN rules analyst for replay reviews

„Традиционно марките, активиращи се в метавселената, създават свои собствени среди или светове, с които другите да могат да се ангажират“, каза в изявление Джеймс Кучински, креативен директор Brand & Marketing на Duolingo. „В случая обаче с Duolingo, марка, обичана от мнозина, включително Roblox, ние искахме да създадем преживяване, което да даде на феновете силата да създадат нещо с нашата марка и любимия герой на сова, Duo, на което да се наслаждават и да споделят с приятели. ”

В случая с Decentraland, марката е поставила билборд, който изобразява бухал, който държи push известие, което ще напомня на потребителите за ежедневното напомняне за урок на мобилното приложение.

За повече информация, абонирайте се за ежедневния бюлетин на The Drum в САЩ.