RimWorld: Console Edition идва на PS4 и Xbox One през юли

By | June 29, 2022

RimWorld, широко признатата научнофантастична колония на Ludeon Studios, най-накрая ще направи скока към конзолите – около три години и половина след пълното си пускане на компютър – на 29 юли.

RimWorld, разбира се, направи значителен отпечатък на компютъра след пристигането си в ранен достъп през далечната 2013 г. – отчасти заради чудесно богатата си комбинация от действия на симулатора за управление и процедурно разказване на истории, но също така и за начина, по който неговите сложни системи могат бързо да се спуснат в откровен разврат, вариращ от канибализъм, подхранван с наркотици, до събиране на тялото без съгласие.

Съобщението, че конзолната версия на RimWorld най-накрая е на път, пристигна през март, макар и не по официални канали. Вместо това пристанището – управлявано от Double Eleven Limited, което преди е помогнало за пренасянето на Minecraft Dungeons и Rust към конзоли – попадна в заглавията, когато беше посочено, че му е отказана класификация в Австралия.

RimWorld Console Edition – Трейлър за обявление за предварителна поръчка.

Въпреки това, след като това конкретно препятствие вече е отстранено след успешно обжалване, Ludeon Studios най-накрая е готова да пусне RimWorld: Console Edition в света, като създателят Tynan Sylvester потвърждава датата на стартиране на 29 юли за Xbox и PlayStation в Twitter.

Придружаваща публикация в блога на PlayStation също хвърли малко повече светлина върху конзолния порт, обещавайки обширни оптимизации, интуитивен интерфейс, “който не губи богатите си детайли и функционалност”, и поддръжка на контролер, проектирана така, че “всичко е бързо достъпно с прости въвеждане, създавайки бързо, гладко и интуитивно изживяване.”

RimWorld: Console Edition излиза за PS4 и Xbox One на 29 юли и ще стартира заедно с Digital Deluxe Edition, включително три дни ранен достъп и Royalty DLC на RimWorld. Последните също ще могат да бъдат закупени отделно от първия ден.

See also  Как да отмените плъзгане в Warzone, Ръководство за компютър и конзола