5 най-добри стратегически игри на Roblox (юни 2022 г.)

By | June 28, 2022

Roblox е една от най-популярните платформи за онлайн игри с над милион и все още нарастващи мини-игри. Това не е игра, а платформа, където играчите могат да преминат повече и да програмират свои собствени игри, които другите могат да играят, или да изпробват заглавия, направени от други.

Roblox съществува от много години, откакто започна през 2006 г., и има различни жанрове, за да задоволи вкусовете на огромната си аудитория, от деца до тийнейджъри и дори хора на средна възраст. Феновете могат да играят състезателни игри, да създават свой собствен фентъзи свят, ролева игра или да се състезават с други от цял ​​свят в екшън или дори модни игри.

Това създава изобилие от възможности в жанровете и конкретен тип заглавия, които геймърите може да се радват да играят. Най-хубавото на Roblox е, че е безплатен, което го прави достъпен за всички.

Ако читателите обичат мозъчната атака и търсят игри за създаване на стратегии и тактически, те ще намерят много такива игри в Roblox, на които да се насладят. Въпреки това, това колосално разнообразие може да бъде поразително и объркващо за някои хора.


Roblox: Пет най-добри заглавия на Roblox, от които играчите ще се слюнят

1) ФАЛЛИЯ

youtube-корица

BANKRUPT е игра на ApolloGamingMain. Твърди се, че е силно вдъхновена от толкова популярната игра „Монопол“. Това е цифрова настолна игра с много карти, които играчите могат да играят.

BANKRUPT следва всички основни правила като класическия монопол, но тази игра Roblox има свои собствени теми и характеристики на всяка карта, за да я разграничи.

Подобно на физическата версия, всеки потребител има два шанса да хвърли заровете, които решават на коя плочка ще кацне неговият герой. Те правят това, като използват бутона “Хвърли” в играта.

Геймърите могат да попаднат в затвора при кацане на двойка три пъти или като кацнат плочка затвор на дъската. При кацане върху имот, който не е собственост на никого, те могат да го закупят на предварително определена цена.

Ако играчите кацнат върху плочка за собственост, която притежават, те могат да изберат да надстроят собствеността си. При кацане в чужд имот те ще трябва да платят такса.

Ако потребителите са играли Monopoly преди, те може би вече са запознати с основната цел на тази онлайн настолна игра Roblox, която е да направи всеки друг човек в несъстоятелност. Това е много отнемаща време и критично мислеща игра.

See also  Защо Xbox Series X и S превъзхождат продажбите на PS5 в Япония

Разнообразието от карти гарантира на геймърите никога да не се отегчават да играят многократно на една и съща карта и ги оставя да искат повече, за да изпълнят желанието си за стратегическо и умопомрачително мислене.

Играчите могат също да превключват гледни точки от първо лице към страхотен изглед от трето лице в близък план точно зад аватарите си, нещо, което не могат да изпитат в реалната версия на Monopoly. Едно от най-добрите неща за дигиталната версия на Monopoly е, че потребителите не могат да мамят, като преместват допълнителни плочки, взимат допълнителни пари от банката и дори създават правила, за да ги използват в своя полза.

Така че, ако геймърите обичат да играят физическия монопол, но са били раздразнени от измамниците и безкрайно дългите игри, BANKRUPT на Roblox е точно играта за тях.


2) Завоевателите 3

youtube-корица

Тази игра Roblox е създадена още през 2009 г. от “BrokenBone”. Това е едно от най-излъсканите стратегически заглавия на платформата.

Идеален е за някой, който обича да се бие и унищожава вражески единици и да строи стратегически. Играчите получават ролята на командир на войната, като единствената им цел е да унищожат всичко, което им се изпречи, независимо дали е вражеска сграда или единици.

Потребителите са разделени на група от 2 или 3 отбора, в зависимост от избрания в началото режим на игра. Те трябва да започнат да строят незабавно и да разположат единици.

Геймърите трябва да създадат достатъчно мощна икономика, за да разположат армията, за да атакуват незабавно. Докато все още е в началото на играта, добра стратегия ще бъде да унищожите вражеските сгради, за да спечелите предимство пред тях и допълнително да наберете по-силна и по-голяма армия и да осакатите противника.

Твърди се, че завоевателите 3 на Roblox е подобен на „Възходът на нациите“. Последният обаче има по-голяма карта, в която градовете са представени с червени точки и квадратчета.

Въпреки това, мащабирането за Conquerors 3 е сравнително по-голямо поради относително малката му карта, което дава на потребителите по-ясна видимост и улеснява играта на начинаещите, докато се фокусира върху по-малките единици и сгради.

Conquerors 3 има разнообразие от единици с широк набор от роли за своите геймъри, като медицински работници и скаути. Създават се различни карти за различни режими на игра, като Survival, Territory и Conquest (най-популярните). На играчите също не е дадена конкретна държава, която трябва да представляват, за разлика от „Rise of Nations“.

See also  Lenovo Legion 5 review: all-AMD gaming laptop keeps it simple

Conquerors 3 е страхотно за хора, които не се интересуват от ролеви игри и ще задоволи жаждата им за кръв, след като изтрият всички врагове от картата. Това е отлична завладяваща игра за много играчи в Roblox, за да се насладите на стратегическо развитие, изграждане и завладяване на врагове.


3) Възходът на нациите

youtube-корица

Rise of Nations е перфектната екшън игра Roblox, разработена от “Hyperant” за хора, които обичат умишленото унищожаване. Това е идеалната комбинация от унищожаване, управление на града, планиране на стратегия във военно време и превземане на света.

Играчите започват с Rise of Nation на Roblox, като избират страна, която искат да представляват и за която играят. След това те получават територии, заети от градове, които вече са предварително определени от играта и се различават по размер, по същия начин, както в реалния живот.

Изборът на по-голяма, добре развита страна дава на потребителите огромна площ и огромно богатство поради изобилието от ресурси. Те обаче трябва да помнят, че начинаещите може да имат проблеми с контролирането и работата с огромната територия и управлението на ресурсите.

Една малка слаборазвита или развиваща се страна може лесно да бъде превзета. Следователно, изборът на правилната държава може напълно да промени играта за геймърите.

Основната им цел е да завладеят света, така че те започват, като превземат всички съседни страни и се защитават от техните атаки. Играчите могат също да поемат стратегията за война в реалния живот да се обединят с определени държави, да станат съюзници, да командват армиите си и да завладеят вражеските страни.

Играта има сложна военна стратегия, която ще накара читателите да се замислят. Те могат да разработват и откриват различни стратегии от различни места и държави.

Тъй като Възходът на нациите на Roblox е доста географски точен за реалния свят, хората могат да възстановят и преживеят исторически моменти от реалния живот с приятелите си на частен сървър. Възможностите на стратегическото мислене са безкрайни в тази игра и е малко вероятно играчите някога да се отегчат от нея.

Той е идеален за някой, който се радва на управление на микро армия и световно господство.


4) Живот на борда

youtube-корица

Board Life е игра Roblox, в която популярни настолни игри като шах, пулове, тик-так, боен кораб и кръстосани огън са дигитализирани от скромния й създател „MarineMike826“.

Играчите могат да играят тези класики дигитално със своите семейства и приятели. Играта има колекция от класически стратегически базирани игри с различни нива на трудност, така че винаги има игра за нивото на майсторство на всеки.

See also  Gaming credit law changes to reflect measures banning junkets from accepting player deposits

След като стартират Board Life на Roblox, феновете ще видят всички тези класически игри, разпръснати наоколо. Те могат да изберат заглавието, което искат да играят, като просто насочат аватара си към играта, която искат да играят, и тръгнат към нея. Може да се играе с любими хора или с произволни онлайн.

Ако геймърите искат да играят с произволни онлайн игри, те трябва да влязат в чат стаята на сървъра и да заявят игра като всяка друга игра на Roblox. Те получават възможност да опознаят по-добре своите съотборници, докато играят любимите си игри в Roblox Board Life.

Това е чудесна алтернатива на физическите настолни игри. Тъй като днес всичко е цифрово, играчите не трябва да се справят с борбите и проблемите при изнасянето, носенето и опаковането на физическата настолна игра.

Най-хубавото в заглавието е, че няма нужда да се справяте с разочарованието от случайно събаряне на парчетата. Може би все пак цифровите неща са по-добри.


5) Настолни игри Безумие

youtube-корица

Board Games Insanity е уникална игра Roblox, създадена от “Valtkins, 2GO”. Това е походово заглавие, което изисква минимум двама играчи, но може да побере до шестима, в зависимост от размера на картата.

Твърди се, че настолната игра Insanity на Roblox е игра, повлияна от „Pummelel Party“.

Основите на играта са доста прости. Потребителите се редуват да хвърлят заровете, като в монопола. Числото на заровете определя плочката, на която ще се окаже техният аватар. При хвърляне на двойка им се предоставя допълнителен ход.

В тази игра има няколко плочки, всички с различни последствия, а именно плочки за професионални карти, музикални плочки, плочки за пазаруване, плочки за спиране, плочки за мини-игра и празни плочки.

Геймърите могат също да събират монети, разпръснати по картата, като преминат към тази плочка. Първият, който стигне до финалната линия, печели. Те могат да увеличат шансовете си да стигнат до финалната линия, като използват елементи като оръжия, хранителни продукти, защита и ласо.

Настолната игра Insanity на Roblox е страхотна игра с елементи на саботаж и контрасаботаж, които добавят към нейната тръпка и подхранват състезателния дух. Това е заглавие за парти, където играчите могат също да избират фонов саундтрак от разнообразните музикални плочки и да създават оживена среда за възрастните и децата.

Забележка: Игрите не са класирани в никакъв ред и са изцяло субективни.