Нова хардуерна марка на Sony, Inzone, за предлагане на компютърни монитори и слушалки

By | June 28, 2022
Заместител, докато действията на статията се зареждат

Sony Electronics пуска марка за геймърско оборудване, наречена Inzone, насочена към компютърните геймъри. Компанията обяви новата си марка във вторник с два 27-инчови монитора и три варианта на слушалки за игри.

Inzone се работи от 2019 г. – преди пандемията – тъй като ръководителите на Sony наблюдаваха растеж в индустриите за видеоигри и електронни спортове.

„Ние навлизаме в индустрията на игралното оборудване с монитори и слушалки във вълнуващ момент, тъй като игрите и електронните спортове станаха още по-популярни през последните няколко години“, каза Казуо Кии, президент на Sony за домашни развлечения и звукови продукти, каза пред The ​​Washington Post. „Използваме висококачествените дисплеи и аудио технологии на Sony, за да доставяме продукти, които ще позволят на геймърите да се потопят в техния игров свят.“

Името на марката, каза Кии, има за цел да се отнася до потапящото усещане, което геймърите изпитват, когато са „в зоната“.

Допуснати закъснели на пазара на компютърни игри, Sony планира да спечели играчите чрез продукти на конкурентни цени. Sony планира да продаде монитор с 4K резолюция за 899 долара със скорост на опресняване от 144 херца, наличен това лято, и монитор с 1080 пиксела за 529 долара с честота на опресняване от 240 херца, който идва по-късно тази година.

Дизайнер на PS5: „Когато започнах да рисувам, беше много по-голям“

Японският конгломерат се надява, че компютърните геймъри – особено играчите на шутъри от първо лице – ще дадат шанс на Inzone, а не ще свързват Sony предимно с конзолите. Името на марката има за цел да се отнася до потапящото усещане, което геймърите изпитват, когато са „в зоната“, според Kii.

See also  E-WIN Champion Series Ergonomic Gaming Chair (Pink Edition) Review

„Не казваме, че не се фокусираме върху потребителите на PS5. Но понеже сме закъснели с монитори и слушалки за [the] гейминг сегмента, ние вярваме, че имаме шанс да наваксаме,” каза Кии. Той добави, че се надява Sony да навакса изоставането, като се обърне към най-конкурентните геймъри и влиятелни лица, които биха могли да използват продуктите на Inzone и да ги популяризират пред своята публика.

„Вярвам, че ако топ играчи от топ компании споменат „О, Inzone на Sony е страхотен“, можем да наваксаме“, каза Кии.

Въпреки че Sony се надява да привлече компютърните геймъри, тя не изостави потребителите на PlayStation 5. Естетически, мониторите и слушалките са проектирани да се слеят с PS5, ако потребителите случайно притежават такъв. Двата монитора работят с PS5, който ще оптимизира цветовете на екрана след свързване. Мониторите също имат функция за превключване, която позволява на потребителите да свързват една клавиатура, мишка и слушалки към компютър и PS5 едновременно и да превключват между двете.

Подходът на Sony към слушалките за игри е да се опита да види кои от техните опции резонират с потребителите. Компанията ще предложи безжични слушалки за $299 с шумопотискане и синтетична кожа, заедно с намалени безжични слушалки за $229 (без кожа или шумопотискащи) и чифт кабелни слушалки за $99. Kii каза, че и трите двойки ще бъдат оборудвани с функция за пространствено звуково поле; геймърите ще могат да чуят колко далеч са противниците от тях и къде се намират, въз основа на звукови сигнали.

Слушалките също са проектирани да бъдат по-малко стегнати около ушите, така че играчите да могат да ги носят удобно с часове.

See also  Terraria 1.4.3 Update is Out for Consoles and Mobile

Прочетете повече: С PS5 големият залог на Sony е, че това, което е добро за разработчиците, ще бъде страхотно за играчите.

Стартирането на новата марка идва малко след обявяването на Xbox в началото на юни, че се опитва да ухажва японски разработчици, които традиционно работят повече с PlayStation. Докато Inzone се стреми към гейминг общност, по-често асоциирана с Windows PC и Xbox, Kii отрече, че лансирането на марката е било опит да се конкурира за аудиторията на Xbox, като каза, че много играчи използват множество устройства за игра.

Хардуерът Inzone се основава на текущите предложения на Sony за телевизори, монитори и наушници с шумопотискане, като адаптира тази технология, за да се хареса на геймърите. Компанията все още не е решила дали планира да предлага хардуер освен монитори и слушалки под марката Inzone, според Kii.

Inzone ще се предлага в комплект със софтуерна програма, наречена Inzone hub, за да могат потребителите да имат достъп и да променят настройки като осветление и бас.

„Игровото подразделение на Sony, PlayStation, е фокусирано предимно върху пазара на конзолни игри“, каза Даниел Ахмад, старши анализатор в изследователската фирма Niko Partners. „Напоследък фирмата се стреми да достигне до по-широка демография на геймърите извън конзолата, като се започне с тези, които играят игри на компютър. Азия е един регион в света, където конзолните игри са по-ниски от компютърните и мобилните игри. Тъй като Азия е критичен пазар за индустрията на игрите, Sony намира начини да се справи с този пазар извън конзолите с този ход.”

Iconic One Theme | Powered by Wordpress