Ексклузивният провал на PS4 и PS5 конзолата става по-лош

By | June 24, 2022

Един от най-големите конзолни ексклузивни провали за всички времена току-що достигна ново дъно. Обикновено, когато чуете „PlayStation“ и „exclusive“, се сещате за невероятни игри и сериали като The Last of Us, Marvel’s Spider-Man, Uncharted, Ratchet & Clank, Bloodborne, Persona 5, Horizon и всички различни Final Фентъзи ексклузиви през годините. Когато чуете „PlayStation Exclusive“ или „PlayStation Console Exclusive“, мислите за качество, подобно на Nintendo. Не всяка игра обаче успява да изпълни тази оферта. Например Падението на Вавилон не отговаря на тази репутация.

Разработена от PlatinumGames и публикувана от Square Enix, екшън RPG дебютира на 3 март чрез PC, PS4 и PS5. След пускането си, PS5 версията на играта събра лошите 41 на Metacritic, докато PC версията едва ли се справи с 46. Моментално играта беше един от най-големите критични провали от години и както бихте очаквали, не се случи не излитайте от рафтовете. И това беше голям шок, не само заради споменатата по-горе връзка между ексклузивите на PlayStation и качеството, но и защото PlatinumGames доставяше такива като Bayonetta, Vanquish, NieR Automata и Astral Chain през годините. Въпреки това, той също е доставен с някои абсолютни провали и лопата, но Babylon’s Fall може да е най-големият му недостатък досега.

И така, как се влошиха нещата за играта? Е, според Steam Charts, играта наскоро удари нула едновременни играчи в Steam. През последните 24 часа неговият пиков брой едновременни играчи е само 21, така че е лесно да се види как. Разбира се, може да има повече игра на PS4 и PS5, но да постигнете нула играчи в Steam всъщност е по някакъв начин впечатляващо постижение, тъй като това е доста рядко постижение за високопрофилна версия, която е само на няколко месеца.

See also  How to get the Teddy Bear in Roblox Murder Mystery 2 

За съжаление, за гореспоменатото дуо, вероятно няма връщане назад за играта в този момент. Що се отнася до PlayStation, вероятно е сключила някаква сделка, за да заключи тази игра като ексклузивна конзола в началото на нейното развитие. И тази сделка вероятно не беше много евтина и всичко, което получи в замяна, беше един от най-големите провали от доста време. Това каза, че това не е потвърдено, тъй като подробностите за това как играта се превърна в ексклузивна конзола никога не са били разработени.