Xbox Cloud Gaming най-накрая въвежда големи подобрения на латентността

By | June 23, 2022

Microsoft представи подробно работата си по подобренията на латентността за игри на базираната на облак платформа. И нещо повече, поддръжката за мишка и клавиатура все още се очаква да дойде по-късно тази година.

Понастоящем тръбопроводът на дисплея на Xbox Cloud Gaming има латентност от около 8-74 милисекунди. Това е времето, необходимо на входовете на контролера да се регистрират в играта. Въпреки това, сега работи върху въвеждането на технологията си за Direct Capture в по-голям брой игри в услугата. Това ще намали латентността до впечатляващо ниските 2-12 милисекунди, според последната актуализация (отваря се в нов раздел) от Морган Браун на Xbox Game Streaming Team.

Подобно на много от най-добрите 4K телевизори, Direct Capture намалява латентността, като деактивира редица функции. Те включват HDR, динамично мащабиране и 1440p разделителна способност. За последното все още няма да се притесняваме. В момента Xbox Cloud Gaming е ограничен до 1080p на компютър и Xbox Series X|S и 720p на мобилни устройства.

Подробности за заснемане на дисплея на Xbox Cloud Gaming

(Изображение кредит: Microsoft)

Microsoft също така засили желанието си да предостави поддръжка за мишка и клавиатура в Xbox Cloud Gaming. Браун, софтуерен инженер в екипа, казва, че Xbox „работи върху добавянето му към стрийминг за потребители на компютри“. Разочароващо е обаче, че все още нямаме точна дата кога ще се появи поддръжката за мишка и клавиатура.