PlayStation Plus Deluxe срещу Xbox Game Pass Ultimate

By | June 23, 2022

Новата PlayStation Plus вече е на живо в Австралия и можем да потвърдим, че японският списък с игри е точен за това, до което ще имаме достъп.

Въпреки че уебсайтът на PlayStation има изчерпателен списък с игрите, налични в услугата, вероятно ще видите много звездички до много от игрите.

Ако погледнете в долната част на екрана, ще видите: „Наличността на игри варира според държавата/региона. Моля, проверете хъба PlayStation Plus на вашата конзола, за да видите пълния списък със заглавия, налични във вашата страна/регион.”

Точно така, МНОГО от тези игри всъщност може да не са налични във вашия регион, така че единственият начин да видите действителния списък с налични игри е като проверите центъра PlayStation Plus на вашата PlayStation конзола.

Ако обаче нямате готова конзола, никога не се страхувайте! Друга възможност е да използвате приложението PS на вашия смартфон, което е по-удобен начин да видите списъка. Така че това направих!

Добре, колко игри на PlayStation Plus Deluxe тогава?

Като цяло Австралия има достъп до 355 игри като част от общия каталог на игрите, и 85 игри като част от каталога на класиката. Ако съберем тези лоши момчета, това е 440 игри наличен в Deluxe ниво на PlayStation Plus.

За сравнение, американското платинено ниво получава „над 800 игри“, според ArsTechnica. Много от пропуските идват от факта, че игрите за PlayStation 3 са достъпни само за стрийминг, а Австралия все още няма стрийминг на игри за PlayStation.

Като се има предвид всичко това, каталогът с игри, достъпен за членовете на ниво Extra и Deluxe, е доста огромен! Ако сте очаквали богато предлагане на стари игри, може да сте разочаровани.

See also  This week's 'Flying Horse' theme: Open topic | Flying Horse

От друга страна, ако се интересувате да наваксате МНОГО игри за PlayStation 4 и някои игри за PlayStation 5, това е страхотно!

Достатъчно изненадващо, това всъщност… го поставя повече в съответствие с Xbox Game Pass.

Чакай малко, мислех, че каза…

Докато по-рано казах, че това е просто напълно различен тип услуга, тъй като е по-скоро симулатор на носталгия, по-малкото предлагане на стари заглавия на PlayStation в сравнение със списъка на BEEG с по-нови игри ме кара да преосмисля. Хубаво е да можеш да признаеш, когато грешиш!

Как бих сравнявал двете тогава? Те са… всъщност почти едно и също нещо. Те споделят няколко предложения като Hollow Knight, Overcooked 2, и Slime Rancherа след това имат свои ексклузиви от настоящи и минали епохи.

Xbox Game Pass Ultimate има, според уебсайта на Xbox, 467 игри в момента се предлага. Както бе споменато по-рано, PlayStation Plus Deluxe има 440 игри в момента се предлагат.

PlayStation има Classics Catalogue, а Xbox има селекция от OG Xbox и Xbox 360 игри, както и избор от Рядко преиграване. Това е същото, но различно.

В края на деня изборът между PlayStation Plus Deluxe и Xbox Game Pass Ultimate се свежда до точно същия избор, който бихте направили, когато избирате основната конзола, като например „кои игри са изключителни за всяка конзола?“ и ‘коя конзола да използвам повече?’

Наистина имам предвид това по най-добрия и най-уважителен начин както към Microsoft, така и към Sony, когато казвам това:

PlayStation Plus Deluxe срещу Xbox Game Pass Ultimate
Изображение: NBC