Поддържаме безопасността на децата онлайн през лятото

By | June 23, 2022

LITTLE ROCK, Ark. (KARK/KAIT) – Социалните медии се развиха през последните две десетилетия, което затруднява родителите да бъдат в крак с това, което децата им виждат онлайн.

След училище децата прекарват повече от свободното си време в социалните медии.

„Определено има увеличение на времето, което студентите прекарват онлайн в момента. Няма съмнение в това“, каза Рей Гърдлър, директор по използване на данни и поверителност в Министерството на образованието на Арканзас.

Държавните служители създадоха програма преди две години, за да информират хората как да използват безопасно социалните медии.

„Имаме игри, имаме видеоклипове, имаме начало на разговори, имаме дейности“, каза Гърдлър.

Ашли Миджет, майка, си спомни страшен момент за доволния партньор KARK, в който шестгодишният й син по това време я събуди посред нощ, защото го чула да чати през стената с непознати на неговия видео игра.

„Малко ме уплаши, предполагам, защото не го очаквах, защото бяхме забранили игрите, които са известни с това, че чатят като Roblox и чатят в Minecraft“, каза тя.

Според детската болница CS Mott, 32% от родителите съобщават, че децата им на възраст от 7 до 9 години използват приложения за социални медии. Авторът Джонатън МакКий каза, че 95% от тийнейджърите са скрили, редактирали или изтрили публикации в социалните медии, за да попречат на родителите си да видят какво са публикували.

Различните опции в социалните медии затрудняват родителите да разчитат само на родителски контрол.

„Много от тези игри, по които се закачат, те ги учат от децата в училище, така че родителите наистина трябва да останат на върха“, каза Миджет пред KARK.

See also  Nintendo Insider Teases New Fire Emblem Games

Друга майка, Жасмин Морис, каза, че ресурсите за малцинствата с деца също липсват.

„Много от тях не знаят. Много от тях идват от различни страни, където не са имали технологията, а децата им вече могат да се сдобият с технология и подобни неща. Повечето от децата говорят английски, родителите говорят испански”, каза тя.

Морис каза, че семейството й отива в училища, за да помогне за преодоляване на тази празнина и точно това е направила новата мис Арканзас, Ebony Mitchell, за да достигне до децата чрез своята платформа.

„Бих казал почти 200 класни стаи, над 2000 деца и беше страхотно преживяване да мога да разговарям с тях и да им помогнем да бъдат по-безопасни, докато са онлайн“, каза Мичъл.

Можете да намерите още съвети как да пазите децата си в безопасност онлайн, като щракнете тук.

Авторско право 2022 KAIT. Всички права запазени.

Iconic One Theme | Powered by Wordpress