Протоколът Callisto дразни функциите на PS5 контролера

By | June 21, 2022

Протоколът Калисто се очаква да излезе на няколко различни платформи тази година, но версията за PlayStation 5 може да има предимство пред всички останали. В ново интервю за Game Informer, дизайнерският директор Бен Уокър дразни, че екипът планира да използва добре контролера DualSense. През последната година и половина множество игри се възползваха от функции като хаптична обратна връзка и изглежда, че това може да е така за Протоколът Калисто. Уокър не разкри нищо конкретно за тези планове, но посочи, че способностите на контролера ще предложат по-голямо потапяне.

„Абсолютно, ние залагаме много на всичко това“, каза Уокър пред Game Informer. „Колкото и да е удовлетворяващо да чуеш и видиш, усещането просто добавя това допълнително ниво и този контролер определено ни дава тази способност. Така че всички тези малки нюанси и всичко, ние работим усилено, за да ги включим и да се уверим, че те наистина се открояват на контролера.”

Най-добрите игри на ужасите за оцеляване потапят играчите в техния свят и се опитват да накарат играчите да изпитват чувство на страх навсякъде. Има смисъл, че разработчикът Striking Distance Studios ще търси всеки възможен начин за засилване на тези чувства. Остава да видим колко Протоколът Калисто ще използва функциите на DualSense, но феновете на хардуера на PlayStation 5 би трябвало да се радват да видят поддръжката им!

За тези, които не са запознати с играта, Протоколът Калисто е предстояща игра от режисьора Глен Шофийлд, създател и изпълнителен продуцент на Мъртво пространство. Игрите Dead Space се считат за едни от най-добрите хорър игри за оцеляване, правени някога, така че очакванията са разбираемо високи за Протоколът Калисто. Остава да видим дали Шофийлд и неговият екип ще успеят да изпълнят шума, но феновете могат да разберат сами, когато играта излезе на 2 декември на PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S и PC . Междувременно читателите могат да разгледат цялото ни предишно отразяване на играта точно тук.

See also  PS5 Console Bundles Are Available At EB Games (Again)

Очаквате ли с нетърпение Протоколът Калисто? Какво се надявате да видите от играта? Кажете ни в коментарите или споделете вашите мисли директно в Twitter на @Marcdachamp да говорим за всички игри!

[H/T: Gaming Bolt]