Изпълнителният директор на Sandbox на САЩ обяснява визията си за платформата Metaverse

By | June 21, 2022
  • В ексклузивно интервю за Insider в NFT.NYC, американският изпълнителен директор на The Sandbox сподели визията си за платформата за метавселена.
  • Матийо Нузарет каза, че потребителите все още се стичат в The Sandbox, защото това не е просто място за общуване, а завладяваща видео игра.
  • “Искаме да бъдем Манхатън на метавселената, концентрация на вълнуващи марки и артисти – но нашата визия не е да заменим реалността.”

В интервю по време на конференцията на NFT.NYC в понеделник – няколко дни след като биткойн падна под 20 000 долара – американският изпълнителен директор на Sandbox обясни визията си за платформата и защо спадът на криптовалутата не е удължил броя на хората, посещаващи метавселената.

„Пясъчният бокс наистина не е бил засегнат и причината според мен е, че ние сме игра, а игрите са по-малко повлияни от макроикономическата среда“, каза Матийо Нузарет пред Insider. „Хората идват, защото наистина е много забавно, всеки може да му се наслади.“

The Sandbox е базирана на блокчейн метавселена платформа и видео игра, както и дъщерно дружество на водещата Web3 фирма за рисков капитал Animoca Brands. Компанията направи заглавия миналата година, тъй като отбеляза над 350 милиона долара при продажби на виртуална земя – като един парцел дори беше продаден за 4,3 милиона долара.

Нузарет, 27-годишен ветеран в предприемача, призна, че разпродажбата на криптовалута е била болезнена за много инвеститори, въпреки че не е много загрижен, защото не е първата


мечи пазар

той е свидетел.

„Виждал съм пет от тях [downturns]. Но ако държите главата си наведена и се съсредоточите върху изграждането, след две, три години ще видим някои масивни, невероятни компании, които ще се появят след това“, каза Нузарет.

See also  How To Set Up PS5 Remote Play On The Steam Deck

Той отбеляза, че общата потребителска база на компанията не е намаляла по време на пазара на крипто мечки. Вместо това правилният тип потребители все още се стичат в The Sandbox, добави той, защото те не са тези, които се интересуват от схема за бързо забогатяване.

Мечият пазар насърчава дългосрочното мислене и изграждането на общността, което е добре, когато една компания се стреми да изгради платформа, която може да издържи цикли на пазара, обясни Нузарет.

Дигитален ‘TIME Square’

Sandbox е тук, за да допълни съществуващия свят, вместо да всмуква потребителите толкова убедително, че да не искат да прекарват време в реалността, добави той.

В понеделник компанията обяви сътрудничество, което включва едно от най-емблематичните пространства в реалния свят. Sandbox си партнира с TIME за представяне на NFT в цифров “TIME Square“ с цел да привлече повече потребители към дигиталното изкуство и търговската сцена.

Sandbox Metaverse в NFT.NYC

Sandbox беше домакин на своето събитие NFT.NYC в Gotham Hall близо до Таймс Скуеър през юни 2022 г.

Фил Розен / Insider


Sandbox има за цел да смеси усещането за култура със своите корени на игрите – ето защо си партнира с имена на домакинства от различни сектори, като Snoop Dogg, Adidas, „The Walking Dead“ и South China Morning Post.

„Това не е като „Ready Player One“, дистопичен кошмар“, каза Нузарет. “Искаме да бъдем Манхатън на метавселената, концентрация на вълнуващи марки и артисти – но нашата визия не е да заменим реалността.”

Нузарет подчерта, че The Sandbox има предимство пред конкуренти като Roblox и Decentraland, защото е нещо повече от място за общуване.

„Мисля, че сме по-успешни от другите, защото виждаме игрите като наистина начин за привличане на играчи в Web3, а не просто като пространство за социални контакти“, каза Нузарет.