Преглед на Capcom Fighting Collection (PS4)

By | June 21, 2022
Преглед на Capcom Fighting Collection - Екранна снимка 1 от 4

Малко неразумно ли е да се каже, че Capcom обича да мотае морков пред феновете на Darkstalkers? През 2012 г. се появи трейлър, обещаващ „Darkstalkers Are Not Dead“, включващ пълен 3D Lord Raptor, въпреки че последвалата PS3 Възкресението на Darkstalkers компилацията изобщо не изпълни това обещание. Извън странния комикс или Street Fighter V пакет костюми, беше доста тънък избор. Почакай – досега.

Capcom Fighting Collection, под доста неблагоприятно име, събира за първи път цялата серия Darkstalkers в един пакет. Но не се казва Darkstalkers Collection, така че знаете, че има още. Всъщност, освен приключенията на Мориган и сие, Fighting Collection съдържа някои истински скъпоценни камъни – игра на думи, като Super Gem Fighter: Мини микс се присъединява към партито заедно с брилянтните Hyper Street Fighter IIмеханичната смес Киберботи: Пълна метална лудост и Super Puzzle Fighter II Turbo, която изобщо не е бойна игра, но лесно има интензивност на такава в режим срещу. И накрая, и вероятно най-вълнуващото, Fighting Collection включва първото издание за домашна конзола на Червената Земяигра с доста легендарна репутация, почти сигурно се дължи на факта, че не можахте да го получите.

Преглед на Capcom Fighting Collection - Екранна снимка 2 от 4

В прегледа на тази пълна компилация изглежда най-добре да започнем, като се съсредоточим върху най-новото заглавие – отново, това би било Red Earth, дългоочакваният CPS3 stormer, който използва нещо като странен подход към обичайния майсторски удар на Capcom. Единичният ‘Quest Mode’ ви вижда как избирате един от четирите (!) герои за игра и си проправяте път през армия от огромни герои-босове, събирайки монети и съкровища. Системата за пароли ви позволява да запазвате прогреса на знаците. Това е изключително необичайно, но напълно интересно и много забавление.

See also  Eiyuden Chronicle: Rising - Video Game Review

Междувременно Cyberbots е игра, която ни е трудно да обичаме. Не може да се отрече, че е изключително готин в манга, с предлаганите му различни стилове на пилоти и механици, но битките са визуално трудни за анализиране благодарение на художествен стил, който изглежда малко в противоречие с предлаганото забързано действие. Без съмнение ентусиастите го обожават, но той просто не ни хареса.

Много по-приятно е Super Gem Fighter: Mini Mix, супердеформирано възприемане на герои от списъка на Street Fighter II, Darkstalkers и Red Earth. Ако сте маниак на Capcom, тази игра по същество е манна от небето, с референции и фенсервиз навсякъде, докато вашите герои сменят костюмите с всеки удар, докато получават комбо. Това е малко по-ударно и се чувства по-малко тактично, но Pocket Fighter може да бъде десет пъти по-лош за игра и все пак да бъде абсолютна радост, такъв е ангажиментът му да бъде забавно и забавно.

Преглед на Capcom Fighting Collection – екранна снимка 3 от 4

Puzzle Fighter не е истински боец, разбира се, но битки за двама играчи в това колони-esque игра с падащи блокове са абсолютни войнас успешни вериги и големи купища скъпоценни камъни, водещи до падащи блокове върху дъската на опонента ви, радостно движение напред-назад, което буквално никога, никога не остарява.

Има и Hyper Street Fighter II, обилно възприемане на класиката на mano-a-mano, която включва всяка ревизия на всеки герой, така че можете да се изправите срещу World Warrior Guile срещу Super Turbo Sagat, ако желаете. Това всъщност е най-доброто отношение към играта, последната дума за SF2 и е много добре дошло включване в тази компилация.

See also  So What's The Deal With Bitcoin, Cryptocurrency Prices?

След това, разбира се, има Darkstalkers. Феновете на бойните игри знаят разликите между игрите, но на обикновения човек те ще изглеждат много сходни. Да не се притеснявам. Darkstalkers: Нощните воини, Нощни воини: Отмъщението на Darkstalkers, Спасител на вампири, Ловец на вампири 2и Спасител на вампир 2 представят своите разнообразни списъци, промени в баланса, nerfs и buffs, брадавици и всичко останало. Изкуството и общото настроение са страхотни, а присъстващите герои са изключително, хм, запомнящ се. Вижте Фелисия, момичето котка, за бога. Емблематичен, заедно с Мориган, Демитри, Анакарис. Не е чудно, че феновете постоянно настояваха за връщането на тези герои. И геймплеят също е страхотен – забавен, бърз и достатъчно познат, че случайният фен на бойците може да го вземе и да се наслади.

Преглед на Capcom Fighting Collection – екранна снимка 4 от 4

Случайните фенове обаче всъщност не са най-важното, когато става дума за бойни игри. Обвързваш се или не ставаш добре. Съдържанието за един играч е без значение – бойни игри са битки един на един срещу човешки опоненти, местни или онлайн. И тази онлайн игра трябва да бъде здрав.

Това, което е наистина важно в колекция като тази, е дали тя изпълнява обещанията си. И до впечатляваща степен го прави. Мрежовият код за връщане назад присъства за всяка игра в компилацията и изиграхме няколко рунда с приятел, тествайки всяка игра. Не се появи нито един забележим кадър на изоставане. Беше страхотно, отзивчиво изживяване да играете онлайн и това е, което има значение тук, повече от огромни параграфи, описващи тънкостите на всяко заглавие. Голяма част от аудиторията на тази игра вече знае, че харесва предлаганите заглавия, така че да я прегледате като колекция ще трябва да вземем различен подход.

See also  Tandis review: The ultimate geometry-based puzzle game

Включената художествена галерия е превъзходна, с десетки и десетки изображения с изключително висока разделителна способност, взети от промоционалния материал на всяка игра, както и поглед зад кулисите на листове за дизайн на герои, ранни скици и много, много повече. Това е изключително готино и трябва да благодарим на Digital Eclipse, че направи това ниво на усилия в норма, въпреки че не достига висините на техните интерактивни музеи; например екстрите в Колекция от класически игри на Дисни, които остават еталон за ретро компилации. Тук имате изображения и музика и това, което виждате, е това, което получавате. Всичко е наред, забавно е, но е доста просто по отношение на предоставянето на контекст за образите, които виждате.

Заключение

Като погледнем Capcom Fighting Collection, е много ясно, че тя прави точно това, което си е поставила за цел – тук имате превъзходни версии на десет аркадни класики, някои от които са значително трудни за игра другаде. Онлайн играта работи прекрасно, с ефективни менюта, които ви позволяват да превключвате между игрите във фоайето. И това онлайн е наистина всичко, което има значение в крайна сметка. Можете ли да играете Hyper Street Fighter II онлайн без забавяне? да. Тогава е повече или по-малко перфектно, нали?